STEVIA, DAR KITAIP VADINAMA MEDAUS ŽOLĖ - NATŪRALUS CUKRAUS PAKAITALAS - SALDU IR BE KALORIJŲ.
Šį augalą jau senovėje maistui saldinti vartojo Peru kalnuose gyvenantys indėnai. Tačiau tik 1887 metais jį pirmą kartą aprašė mokslininkas Antonijus Bertonis. Po daugelio tyrimų įvairių šalių mokslininkai pripažino, jog stevija – augalas, galintis tapti cukraus pakaitalu. Šiandien apie steviją ir jos retas vertingąsias savybes kalba visas pasaulis. Matyt, ne veltui nuo 1997 metų Pentagonas šį augalą kaip papildą įtraukė į savo armijos valgiaraštį, o buvusioje Tarybų Sąjungoje jį augindavo politbiuro stalui. Tačiau reikia pasakyti, kad iki šiol stevija daugelyje šalių nėra oficialiai pripažinta maisto papildu. Jos tyrimai vis dar nesibaigia.
Stevija yra apie 240 rūšių žolelių ir krūmynų šeima kilusi Pietų ir Šiaurės Amerikos vakariniame subtropikų ir atogražų regionuose. Stevija, taip pat vadinamas sweetleaf (saldieji lapai) ar honeyleaf (medaus lapai), lapai yra ir buvo naudojami kaip natūralų saldumą suteikiantis žalumynas, saldiklių ir cukraus pakaitalas.
Stevija augalas plačiai auginami kaip natūraliai saldūs lapai. Stevia augalų lapų ekstraktas gali būti iki 300 kartų saldesnis už cukrų. Šis natūralus saldiklis neturi angliavandenių. Kadangi vis daugiau šeimų naudoja mažiau cukraus, jos gali rinktis natūralius saldiklius, tokius kaip Stevija.
Stevijos saldžiosios dalys neturi kalorijų, taigi netukina!
Kiekis: 400 tab.
Kilmės šalis: Italija
Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.
Informuojame, kad siekiant užtikrinti teikiamų paslaugų ir naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Privatumo politika.