ESI Maisto papildas su geležimi, folio rūgštimi, vit. C FEROLIN C, 30 kaps.

-59%
ESI Maisto papildas su geležimi, folio rūgštimi, vit. C  FEROLIN C, 30 kaps. Išplėsti

6,50 €

15,90 €

Kiekis:

Pasidalinti:

Geriausia iki 2024.05

FEROLIN C

Maisto papildas

30 kapsulių

Grynasis kiekis: 15 g (paaiškinimas: 30 kapsulių po 500 mg).

Geležis padeda palaikyti normalų raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymą, normalų deguonies pernešimą organizme, normalią imuninės sistemos veiklą, normalią energijos apykaitą, padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Foliata ipadeda palaikyti motinos audinių augimą nėštum ometu, padeda palaikyti normalią aminorūgščių sintezę, normalią kraujodarą, normalią imuninės sistemosveiklą, padeda mažint ipavargim ojausmą ir nuovargį. Vitaminas C padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą, gerina geležies absorbciją.

Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Sudedamosios dalys. Lipnumą reguliuojanti medžiaga mikrokristalinė celiuliozė, želatina, geležies L-pidolatas, L-askorbo rūgštis, užpildas hidroksipropilmetilceliuliozė, lipnumą reguliuojanti medžiaga riebalų rūgščių magnio druskos, lipnumą reguliuojanti medžiaga silicio dioksidas, cianokobalaminas, pteroilmonoglutamo rūgštis.

1 / 2 kapsulėse yra (RMV*, %): 62,5 mg (78 %) / 125 mg (156 %) vitamino C, 15 mg (107 %) / 30 mg (214 %) geležies, 200 µg (100 %) / 400 µg (200 %) folio rūgšties, 2,5 µg (100 %) / 5 µg (200 %)

vitamino B12.  

*- Referencinė maistinė vertė.

Vartojimas. Rekomenduojama vartoti po 1 kapsulę per dieną po valgio. 2 kapsulės per dieną garantuoja reikalingą geležies ir folio rūgšties kiekį nėščiosioms moterims.Įspėjimai. Maisto papildo nerekomenduojama vartoti jaunesniems nei 3 metų amžiaus vaikams. Vartojant dideliais kiekiais gali sukelti viduriavimą. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės . Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25° C temperatųroje, sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Kilmės šalis: Italija

Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.

Parašyti atsiliepimą

ESI Maisto papildas su geležimi, folio rūgštimi, vit. C  FEROLIN C, 30 kaps.

ESI Maisto papildas su geležimi, folio rūgštimi, vit. C FEROLIN C, 30 kaps.

Bendro pobūdžio informacija iš interneto, mokslinių straipsnių, medicininių knygų. Tai jokiu būdu nėra reklaminė informacija, skatinanti įsigyti produktus bei galinti turėti įtakos jūsų ekonominei elgsenai.

Geležis yra svarbus žmogaus organizmo veiklai. Geležis įeina į hemoglobino sudėtį. Hemoglobinas yra baltymas, esantis raudonuosiuose kraujo kūneliuose, kuris perneša deguonį į visus organizmo organus ir audinius.

Geležis svarbus imunitetui, raumenų veiklai, būtinas normaliai centrinės nervų sistemos veiklai, įeina į kai kurių fermentų sudėtį.

Nors mūsų organizmas pats geba reguliuoti geležies pasisavinimą ir jo palaikymą organizme, tačiau intensyviai sportuojant ar nereguliariai maitinantis organizame mažėje geležies kiekis.

Menstruacijų metu geležies prarandama ypač daug, priklausomai nuo kraujavimo intensyvumo, dažniausiai apie 30mg.  Įtakos geležies praradimui turi ir žarnyno susirgimai – skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opų, polipų, emoroidinių mazgų, navikų.

Geležies trūkumas atsiranda dėl netinkamos mitybos. Dažniau geležies trūksta vegetarams. Moterų organizmas geležį pasisavina geriau nei vyrų.

Geležies stokos anemijos simptomai pasireiškia tik esant gerokam geležies trūkumui. Geležies stokos anemija yra dažniausias „metalų“ trūkumo simptomas, kuris leidžia prognozuoti, kad gali trūkti ir kitų mikroelementų. Tarp daugelio eritrocitų gamybai reikalingų medžiagų yra ne tik geležis, bet ir vitaminas B12, folio rūgštis. Trūkstant šių medžiagų vystosi įvairių formų anemija. Europoje nuo šios ligos kenčia net 27 mln. žmonių. Ji susijusi su gyvenimo kokybės blogėjimu, darbingumo mažėjimu, imuninės sistemos silpnėjimu ir dėl to padažnėjusiomis infekcijomis. Dažniausi pacientų skundai: nuovargis, silpnumas ir dėmesio stoka.

Geležies stokos anemija būdinga visoms amžiaus grupėms: nuo vaikų iki suaugusiųjų ir vyresnių pacientų. Dažnesnė moterims, gali išryškėti nėštumo laikotarpiu. Labai svarbu anemiją diagnozuoti vaikams: dėl jos lėtėja augimas, vystymasis ir galimybė mokytis.

Geriausia geležies trūkumą atstatyti preparatais, kuriuose yra ne tik geležies, bet ir jai pasisavinti bei kraujodarai būtinų vitaminų. Didžiausiu biologiniu prieinamumu pasižymi dvivalentė geležis. Tyrimais įrodyta, kad tinkamam geležies pasisavinimui būtinas vitaminas C. B grupės vitaminai svarbūs aktyvėjančiai kraujodarai.

Vitaminas C padeda organizmui geležį absorbuoti greičiau.

Vitaminas B9, arba folio rūgštis yra būtina organizmo augimui ir vystymuisi, naujų ląstelių susidarymui, DNR gamybai. Folio rūgšties poreikis labai padidėja suaktyvėjus ląstelių augimui nėštumo laikotarpiu, maitinant krūtimi. Folio rūgštis svarbi normaliai smegenų funkcijai, protinei ir emocinei sveikatai. Kartu su vitaminu B12 folio rūgštis reikalinga raudonųjų kraujo ląstelių susidarymui ir geležies panaudojimui organizme.

Sutinku

Informuojame, kad siekiant užtikrinti teikiamų paslaugų ir naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau.  Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Privatumo politika.