OMIA Natūralus veido ir kūno kremas su levanda, 250 ml

-46%
OMIA Natūralus veido ir kūno kremas su levanda, 250 ml Išplėsti

9,20 €

17,10 €

Kiekis:

Pasidalinti:

NATŪRALUS VEIDO IR KŪNO KREMAS SU LEVANDOS ALIEJUMI, 200 ml - UNIVERSALUS, TINKA VISIEMS ODOS TIPAMS, YPAČ SAUSAI, PROBLEMINEI, SENSTANČIAI, EGZEMOS PAVEIKTAI, IŠTROŠKUSIAI ODAI

Visame pasaulyje labai vertinama kvapioji levanda yra vienas svarbiausų gydomųjų augalų, pasižyminčių įvairiomis vaistinėmis sąvybėmis, kurios jai pelnė "šveicarų armijos kareiviškojo peilio" fitoterapijos vardą.

Kodėl gi mums verta mylėti Levandą?        

Jau Senovės Egiptiečiai mirkė įkapes levandų vandenyje, Mergelė Marija ja kvepindavo Jėzaus vystyklus, Marija Magdelena trynė Jėzaus kojas, o viduramžiais levandas ypač vertino vienuoliai vaistininkai, jomis gydę visas ligas-nuo gimdymo skausmų iki velnio apsėdimo.

Jei jums reikėtų pasirinkti vieną namų ūkyje naudingiausią žolelę, geriausia kandidatė būtų levanda. Be nuostabių žiedų ir svaigaus aromato, levanda pasižymi antibakterinėmis, antibiotinėmis, antivirusinėmis, antiseptinėmis savybėmis, ji šalina blogą kvapą ir atbaido vabzdžius, o tai reiškia , kad šią žolelę galite naudoti svetainėje, virtuvėje, vonioje, skalbykloje, vaikų kanbaryje, vidiniame kieme, drabužių spintose, ant naminių gyvūnų ir ant savo odos.

Šviežios ir džiovintos levandos praverčia namų ūkyje, o jų eterinis aliejus naudojamas naminių oro gaiviklių ir valymo priemonių gamyboje. Levandų, kurias, sakoma, Ieva ir Adomas išnešė iš rojaus, istorija tokia sena kaip pati žmonija.

Tiek dabar, tiek ir prieš tūkstantmečius levanda buvo mėgstama, vertinama ir naudojama daugiausia dėl jos netradicinio ir teigiamai veikiančio kvapo. Pats pavadinimas „levanda“ yra kilęs iš lotyniško žodžio lavare, reiškiančio „plauti, skalbti“. Šį pavadinimą gėlė užsitarnavo daugiausia dėl to, kad labai dažnai buvo naudojama atgaivinančioms vonioms, kūnui ir sielai valyti. 

Jau senovės graikai žinojo levandą ir jos stiprų kvapą. Jie vadino ją nardus, kadangi tuo metu geriausia levanda buvo vežama iš Sirijos miesto Nardos. Graikai iš ten importavo jos žiedus ir naudodavo kambariams kvėpinti bei medicinoje. 

Romėnai į levandą žiūrėjo kiek atsargiau, kadangi buvo įsitikinę, kad jos krūmuose gyvena nuodingos gyvatės. Tačiau tai jų nestabdė nuo džiovintų žiedų pirkimo, nes tam nereikėjo patiems eiti jos rinkti ir taip rizikuoti savo gyvybe. Būtent tokia romėnų nuostata ir padarė levandą viena brangiausių medicinos priemonių turguje. 

Romėnai šią gėlę naudojo voniai, senovės libiečiai – kaip kvepalus.

Apskritai levanda yra kilusi iš Viduržemio jūros kraštų, kalnuotų teritorijų, kur ji auga saulėtoje ir akmeningoje aplinkoje, tačiau dabar šiomis šalimis ji neapsiriboja – augalas išplitęs ne tik visoje Pietų Europoje, bet ir Australijoje bei Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Levandos dažniausiai naudojamos eterinio aliejaus pavidalu. Manoma, kad šį aliejų, kaip gydomąją priemonę, galima tepti tiesiai ant odos. Mokslininkai atlikę tyrimus nustatė, kad levandos labai greitai įsigeria į odą ir jau po 5 minučių jos sudedamosios dalys randamos kraujyje. Los Andželo (JAV) ligoninėje šis aliejus naudojamas sergant odos vėžiu, vėžio ir jo gydymo metu pažeistoms kūno vietoms, pooperaciniu laikotarpiu, kaulų ligomis, įkandus vabzdžiams ir t.t. Taip pat patariama šiais aliejais trinti galvą nuplikus ar esant sunkiai pažeistiems plaukams. Levandose gausu įvairių medžiagų. Vienos jų pasižymi antiseptinėmis savybėmis, todėl puikiai tinka žaizdoms ir nudegimams gydyti, kitos - veikia raminančiai ir tinka skausmui bei raumenų spazmams malšinti, trečios - kovoja su įvairiais grybeliais ir t.t.

Jūsų odos skaistumui ir jaunatviškumui siūlome natūralų veido ir kūno kremą su levanda, kuris greitai susigeria, suteikia odai švelnumo, glotnumo ir maloniai ją pakvėpina.

0 % PARABENŲ, SILIKONŲ, MINERALINĖS ALYVOS, SINTETINIŲ DAŽŲ.

Kiekis: 250 ml

Kilmės šalis: Italija

Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.

Parašyti atsiliepimą

OMIA Natūralus veido ir kūno kremas su levanda, 250 ml

OMIA Natūralus veido ir kūno kremas su levanda, 250 ml

Sutinku

Informuojame, kad siekiant užtikrinti teikiamų paslaugų ir naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau.  Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Privatumo politika.