AKOMA Juodųjų sėklų (juodgrūdžių) aliejus (nerafinuotas, šalto spaudimo), 60 ml

AKOMA Juodųjų sėklų (juodgrūdžių) aliejus (nerafinuotas, šalto spaudimo), 60 ml Išplėsti

11,00 €

Kiekis:

Pasidalinti:

(Bot. Nigella sativa)

Išgavimo būdas: nerafinuotas, šalto spaudimo juodųjų sėklučių (arba juodgrūdės).

Aliejaus sudėtis: 2% - omega-3 riebiųjų rugščių, 50-60% omega-6, apie 23% mononesočiųjų,  sočiųjų - iki 20%, eteriniai aliejai (tarp ju thymoquinone), tokoferolis, fitosterolai, flavonoidai, saponinai, alkaloidai, amino rugštys, karotenoidai.
Geras vitamino E šaltinis: alfa-tokoferolio ~30, gama-tokoferolio ~20 mg/100 g.

Kosmetikoje naudojamas jautrios, sudirgusios, niežtinčios, sausos, suskeldėjusios, pleiskanojančios odos priežiūrai.

Išoriškai: tepti juodųjų kmynų aliejumi pažeistas kūno vietas. Tepti iš vidaus šnervių landų įėjimus.

Kiekis: 60 ml

Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.

Parašyti atsiliepimą

AKOMA Juodųjų sėklų (juodgrūdžių) aliejus (nerafinuotas, šalto spaudimo), 60 ml

AKOMA Juodųjų sėklų (juodgrūdžių) aliejus (nerafinuotas, šalto spaudimo), 60 ml

Istoriniai faktai ir medžiaga iš mokslinių straipsnių, knygų.

Gydymo tikslais naudotas jau senoves Egipte. Vidurio Rytų ir Pietų Azijos tradicineje medicinoje juodgrūdės sėklos ir jų aliejus laikomas natūraliu vaistu nuo visų ligų. Juodgrūdės vaistingosios savybės minimos Senajame Testamente, Islamo pranašo Mohameto pranašystese.
Juodgrūdė labiausiai žinoma savo harmonizuojančiu ir priešuždegiminiu poveikiu visam organizmui. Šiuolaikinių tyrimų rezultatai patvirtina juodgrūdės veiksmingumą nuo autoimunines ligos, astmos, alergijų, kepenų, inkstų sutrikimų, diabeto, vėžio, bronchitų, reumatų ir kitų uždegimų. Jis visų pirma siejamas su antioksidanto thymoquinone veikimu.
Avicena mini šio augalo teigiama poveiki esant nuovargiui ir energijos trukumui.
Jei naudojama neviršijant leistinos dozes, neturi medicinai žinomu šalutiniu efektu.
Rekomenduojama per dieną išgerti vieną šaukštelį aliejaus.

Štai kas apie juodgrūdę aptinkama rašytiniuose šaltiniuose Europoje, rašytuose prieš 2000 metų. Juodgrūdė naudojama indiškuose daržovių ir ankštinių patiekaluose, indiškų „pakorų" tešlai, kepiniams, duonai gardinti - jomis barstomos bandelės, duonos kepalai. Rusiškoje virtuvėje juodgrūdę naudodavo kopūstų rauginimui, agurkų, arbūzų sūdymui. Juodgrūdę naudoja ir arabiška virtuvė, ypač egiptietiška, taip pat Europoje. Juodgrūdę beria į salotas, padažus, malta juodgrūde sustiprina kavos ir juodos arbatos aromatą. Senovės Lietuvoje kaimuose juodgrūdė buvo puikiai žinoma ir auginama. Ją vadino černuške, berdavo ant riestainių bei kitokių mielinių kepinių, dėdavo į raugintus kopūstus, agurkus, ruošdavo trauktines.

Juodgrūdė - išties stebuklingas vaistas, plačiai naudojamas liaudies medicinoje. Juodgrūde gydomi pūliniai, votys, gyvatės įkandimai, uždegimai, ja gydoma pasiutligė. Juodgrūdė stimuliuoja smegenų veiklą ir gerina virškinimą. Nustatyta, kad juodgrūdžių sėklose esančios polinesočiosios riebiosios rūgštys stiprina imunitetą, slopina alergines reakcijas, teigiamai veikia įvairius medžiagų apykaitos procesus. Juodgrūdžių sėklose rasta daugiau kaip 100 veikliųjų medžiagų, reguliuojančių daugelį organizmo funkcijų, tarp jų - polinesočios linolio, alfa-linolio ir stearino riebalinės rūgštys. Be jau minėtų infekcinius židinius slopinančių savybių, šios medžiagos stiprina apsaugines organizmo funkcijas. Juodgrūdėse yra imuninei sistemai reikalingų vitaminų ir mineralų. Juodgrūdėse esančios medžiagos skatina tulžies darbą, varo šlapimą, gaudo laisvuosius radikalus. Slopina alerginius pasireiškimus, valo toksinus, varo iš organizmo skysčius, mažina cholesterolio lygį, skatina gleivių išsiskyrimą ir išsivalymą (taip gydo peršalimo ligas), plečia bronchus, naikina bakterijas, virusus, grybelius. Juodgrūdė stiprina psichiką, veikia raminamai.  Juodgrūdžių eterinio aliejaus yra labai nedaug - vos 0,5-1,5%. Jis yra spaudžiamas farmaciniams tikslams. Eterinis aliejus vartojamas tiek vidiniai, tiek išoriniai - žaizdoms gydyti. Pagrindiniai eteriniai aliejai, esantys juodgrūdėje - tai pinenolis, kamparas ir nigelonas.

Apie juodgrūdę daug rašė Avicena. Jis teigė, kad juodgrūdė pasižymi organizmą valančiu poveikiu - tiek nuo dujų, tiek nuo gleivių, tiek nuo visokių kitokių užterštumų: „juodgrūdė naikina karpas, apgamus, ji džiovina pūlingus spuogus ir ištraukia votis bei kitokius gumbus". Avicena rekomendavo gerti juodgrūdę su šiltu vandeniu ir medumi, kad ištirpintų ir išvarytų šlapimkanalio bei inkstų akmenis. Juodgrūdžių arbata varo šlapimą, tulžį, lengvai laisvina vidurius, taip pat gerina laktaciją maitinančioms motinoms. Besilaukiančioms motinoms juodgrūdė iš viso nerekomenduojama arba jos vartoti saikingai.

Sutinku

Informuojame, kad siekiant užtikrinti teikiamų paslaugų ir naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau.  Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Privatumo politika.