Eterinis laukinių čiobrelių aliejus, 5 ml

Eterinis laukinių čiobrelių aliejus, 5 ml Išplėsti

8,40 €

Kiekis:

Pasidalinti:

ČIOBRELIŲ LAUKINIŲ (Bot. Thymus vulgaris)

Graikų k. žodis thvmos reiškia dvasią, sielą. Lotyniškas žodis thymos reiškia gyvybingumą.

Romos kariai maudėsi čiobrelio voniose prieš kovą, kad įgytų drąsos. Viduramžiais pluošteliai čiobrelio buvo įmezgami į kryžiuočių šarvus. Saldus čiobrelių kvapas, dvelkiantis medumi ir vasara, išsklaido liūdesį ir depresiją, sušildo, gali padėti skatinti geras mintis ir malonų bendravimą.

Eterinis čiobrelių aliejus gaminamas iš vaistinių čiobrelių (Thymus vulgaris L.) žydinčių viršūnių ir lapų vandens distiliacijos metodu.
Čiobrelių vartojimo istorija labai sena. IV tūkstantmetyje prieš Kristų šumerai vartojo šiuos augalus gydymo tikslais. Senovėje juos naudojo lavonų balzamavimui, taip pat sergant epilepsija, virškinimo gerinimui, nuo gyvačių įkandimo, nuo utėlių.

Dera su: pelargonijų, levandų, ramunėlių eteriniais aliejais.

Kiekis: 5 ml

Kilmės šalis: Ispanija (gali būti Indija)

Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.

Parašyti atsiliepimą

Eterinis laukinių čiobrelių aliejus, 5 ml

Eterinis laukinių čiobrelių aliejus, 5 ml

INFORMACIJA PATEIKIAMA BENDRO POBŪDŽIO, REMIANTIS GARSIŲ AROMATERAPEUTŲ ŽINIOMIS, KNYGOMIS, ENCIKLOPEDIJOMIS. Tai neturi turėti įtakos jūsų apsisprendimui.

Čiobreliais visais laikais gydė viršutinių kvėpavimo takų susirgimus. Buvo manoma, kad čiobreliai stiprina plaučius ir apsaugo nuo dusulio. Smegenų veiklos stimuliatoriumi čiobreliai buvo laikomi dar 17-ame amžiuje, o 18-ame amžiuje jie buvo įrašyti į daugelio medicininių preparatų sudėtį. Dar 1887 metais buvo įrodytas čiobrelių aliejaus baktericidinis efektas prieš juodligės užkratą, 1889 metais – prieš šiltinę, 1921-1922 metais – prieš meningokoką, difterijos ir tuberkuliozės lazdeles, stafilokoką. Pirmojo pasaulinio karo metais ligoninėse čiobrelių aliejumi dezinfekuodavo žaizdas ir instrumentus.

Romos kariai maudėsi čiobrelio voniose prieš kovą, kad įgytų drąsos. Viduramžiais pluošteliai čiobrelio buvo įmezgami į kryžiuočių šarvus. Saldus čiobrelių kvapas, dvelkiantis medumi ir vasara, išsklaido liūdesį ir depresiją, sušildo, skatina geras mintis ir malonų bendravimą.

Čiobrelių  savybės:

- stiprina imunitetą; nuo senų laikų naudojamas nuo daugelio infekcijų !!!

- gerina virškinimą;

-naudojamas turint peršalimą, kosulį,gerklės skausmą, dezinfekuoja plaučius;

-stimuliuoja smegenis ir gerina atmintį;

- padeda esant nemigai ir balansuoja emocinę būklę.

Padeda naikinti pleiskanas, mažina plaukų slinkimą.

Sutinku

Informuojame, kad siekiant užtikrinti teikiamų paslaugų ir naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau.  Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Privatumo politika.