Nerafinuotas argano aliejus, 50 ml

-42%
Nerafinuotas argano aliejus, 50 ml Išplėsti

8,20 €

14,20 €

Pasidalinti:

(Bot. Argania spinosa)

IEŠKOTE GERO, TYRO, NERAFINUOTO ARGANO ALIEJAUS? MES SIŪLOME BŪTENT TOKĮ, ATVEŽTĄ TIESIAI IŠ MAROKO.

Ar susimąstėte kada, kodėl Maroko moterų, kurios didžiąją laiko dalį praleidžią po kaitre saule, oda yra pasakiško grožio, elastinga ir tokia prižiūrėta? Atsakymas slypi kasdienėje odos priežiūroje. Argano aliejus - tai tas stebuklas, kurį šimtmečius marokietės naudoja kasdieniams grožio ritualams.

Juo galima raminti paraudusią ir šerpetojančią odą, jis gali suteikti žvilgesio ir gyvybingumo pavargusiems plaukams ir stiprinti trapius nagus. Vienas aliejus – ir tiek daug panaudojimo būdų! Argano aliejus pasižymi labai didele vitamino E koncentracija ir turi daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių. Tai paaiškina, kodėl aktyvios saulės spindulių nuolat veikiama oda išlaiko drėgmę ir atrodo sveikai. Vitaminas E veikia kaip natūralus UV spindulių filtras ir neutralizuoja žalingą laisvųjų radikalų poveikį. Linoleno rūgštis taip pat gali padėti stiprinti apsaugines odos funkcijas ir apsaugoti ją nuo senėjimo.

Išgavimo būdas: Argania spinosa medis auga tik pietvakarių Maroke ir niekur kitur pasaulyje! Nykstanti rūšis, saugoma UNESCO.  Iš vieno brandaus medžio per metus gaunama apie 1 litrą aliejaus, kuriam gauti reikia iki 20 val. darbo, spaudžiant rankiniu būdu ir 2 val. - šalto mechaninio spaudimo būdu. Todėl šis aliejus dažnai klastojamas skiedžiant jį pigesniais aliejais.

Argano aliejaus gamyba užsiima vietos moterų (berberių) kooperatyvai. Gaminant senuoju tradiciniu būdu, surinkti vaisiai džiovinami saulės atokaitoje, paskui mechaniniu būdu pašalinamas vaisiaus išorinis apvalkalas. Sėklos iš riešuto išimamos rankiniu būdu daužant jį akmenuku į akmenį, iš kurių rankiniu presu spaudžiamas aliejus.

Sudėtis: argano aliejus, dar vadinamas „Baltuoju Maroko auksu", yra vienas brangiausių augalinės kilmės aliejų pasaulyje, nes jo sudėtyje yra apie 80% nesočiųjų riebalų rūgščių, didelis kiekis vitamino E - gali padėti stabdyti odos senėjimą, stabdyti raukšlių formavimąsį, gerinti odos spalvą, išvaizdą.

Argano natūralus aliejus ne tik Maroke, bet ir tarptautiniu mastu yra pripažintas, kaip veiksmingas produktas, galintis padėti sulėtinti odos senėjimą. Galimai pasižymi odą atkuriančiomis sąvybėmis, veiksmingai gali padėti stabdyti senėjimo procesus ir stiprinti odos audinius, neutralizuodamas laisvųjų radikalų poveikį.

Argano aliejus vertinamas kaip rečiausias pasaulyje aliejus.

Kosmetinės aliejaus savybės odai:

  • puikiai maitina išsausėjusią veido bei krūtinės odą;
  • tinka nuo raukšlių susidarymo kasdieniam naudojimui;
  • nepakeičiamas elastingumą ir stangrumą praradusiai odai (rūkant, piktnaudžiaujant saulės voniomis);
  • ideali priemone nagų odai;
  • paaugliams tinka nuo spuogų, nes subalansuoja riebalinių liaukų veiklą;
  • vyrams tinka po skutimosi;
  • rekomenduojamas masažams;
  • puikus makiažo valiklis.

Naudojimas: tepamas ant drėgnos odos (padrėkinti vandeniu arba hidroliatu).

Kosmetinės argano aliejaus savybės plaukams:  jis yra veiksmingas (naudojamas kaip plaukų kaukė arba neišplaunama sausų galiukų priemonė)

Kokiai odai tinka: ypač rekomenduotinas vystančiai veido bei krūtinės odai; taip pat kaip prevencinė priemonė nuo raukšlių susidarymo kiekvienam odos tipui. Dėl didelio vitamino E kiekio bei gausybės antioksidantų argano aliejus  pasižymi ypatingai geromis odos senėjimą stabdančiomis ir ją atkuriančiomis savybėmis !!!

Patarimai:  argano aliejų naudojant nėštumo metu, galima išvengti strijų atsiradimo.

Nerafinuotas argano aliejus turi jam būdingą aromatąBekvapis (rafinuotas) aliejus nėra tinkamas terapiniams tikslams.

Kodėl tikras, grynas argano aliejus turi specifinį kvapą? Argano riešutai kvepia specifiškai, todėl natūraliai perduoda tą kvapą ir aliejui. Kvapiosios aliejaus medžiagos – polifenoliai, būtent ir suteikia aliejui tų gerųjų kosmetinių, antioksidanto savybių. Taip, argano aliejaus kvapo nesupainiosi su niekuo kitu! Jis kvepia šiek tiek gyvuliškai, tačiau gražiai jungiasi su žmogaus odos feromonais. Jei kelis lašelius argano aliejaus tepsite ant drėgnos odos, jis greitai susigers, ir kvapo po 15-20 min. nebejusite. Užtat jūsų oda gaus gerą porciją vertingų maitinamųjų medžiagų ir antioksidantų. Jeigu turite patirties su bekvapiu argano aliejumi, poveikio odai skirtumą turėtumėte pajusti.

Kiekis: 100 ml rudo stiklo indelyje

Kiekis: 50 ml rudo stiklo indelyje

 

Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.

Parašyti atsiliepimą

Nerafinuotas argano aliejus, 50 ml

Nerafinuotas argano aliejus, 50 ml

Sutinku

Informuojame, kad siekiant užtikrinti teikiamų paslaugų ir naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau.  Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Privatumo politika.